Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@14:54:15 GMT

زنگ خطر زلزله در کردستان به صدا درآمد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۲۲۸۹

زنگ خطر زلزله در کردستان به صدا درآمد

به گزارش ایرنا، بعد از زمین لرزه ۷.۳ ریشتری سرپل ذهاب در ۲۱ آبان سال ۱۳۹۶ که در بسیاری از شهرهای کردستان از جمله سنندج مرکز استان هم احساس شد و به چندین خانه هم آسیب و خسارت وارد کرد، بار دیگر زنگ خطر وقوع زلزله در این استان که در محدوده گسل‌های زیادی واقع شده است را به صدا درآورد.

در آن سال نشست‌ها و جلسات متعددی در دانشگاه‌ با حضور متخصصان و صاحب نظران برگزار می‌شد چراکه براساس تحقیقات از پیش انجام شده برآوردهایی در خصوص وقوع زلزله با شدت بالا در کردستان هم شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست‌هایی که برگزار می‌شد بحث‌هایی در خصوص مناطق با خطرپذیری بالا در زمان زمین لرزه در استان کردستان می‌‍شد و محققان بر نحوه ساخت و ساز و توجه به مقاوم سازی منازل موجود در این مناطق تاکید می‌کردند ولی بجای اینکه با گذشت زمان شاهد انجام کارهای تحقیقاتی و عملیاتی بیشتری در این حوزه باشیم نظاره‌گر کم توجهی به این موضوع هستیم.

بعد از گذشت حدود چهار سال از زلزله سرپل ذهاب، زمین لرزه‌ای با قدرت ۵.۳ ریشتر روز سه‌شنبه هفدهم فروردین سال جاری در ساعت ۱۹ و ۴۲ دقیقه و ۲۳ ثانیه در   در طول جغرافیایی ۴۶.۰۲، عرض جغرافیایی ۳۵.۶۹ و عمق ۱۰ کیلومتری زمین و در ۲۴ کیلومتری شهر مریوان روی داد.

از این روز تاکنون پنج مرتبه دیگر زمین لرزه‌های با بزرگی ۳.۷ و ۳.۸ ریشتر در استان کردستان اتفاق افتاده است و همین نگرانی وقوع زلزله در مقیاس بالاتر را افزایش داده و موجب ترس مردم به ویژه در شهرهای مریوان، بانه و سقز شده است.

 کمبود اعتبار سد راه مطالعات گسل‌ها در کردستان

مدیرکل زمین شناسی استان کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مطالعات گسل‌های استان انجام شده است، اظهار داشت: گسل‌های فعال و نیمه فعال موجود در استان شناسایی شده است.

مهدی مرادی اضافه کرد: گسل مروارید که از مریوان تا کامیاران را در برمی‌گیرد، یکی از فعال‌ترین گسل‌های موجود در استان بوده که از لحاظ لرزه‌خیزی فعال است.

وی با اشاره به اینکه براساس مطالعات انجام شده شهرستان بیجار امن‌ترین منطقه در استان از لحاظ زلزله است چراکه در محدوده این شهرستان گسلی وجود ندارد، گفت: منطقه مریوان تا کامیاران به دلیل وجود گسل فعال، بزرگ و عمیق مروارید و با توجه به سابقه لرزه‌خیزی آن در گذشته، از مناطق پرخطر استان به شمار می‌رود.

مدیرکل زمین شناسی استان کردستان  با اشاره به اینکه قرار بود مطالعات ژئودینامیکی در استان انجام شود که به دلیل کمبود اعتبار این کار مهم تاکنون انجام نشده است،  اظهار داشت: با انجام این مطالعات سابقه و نرخ رشد حرکت گسل‌ها مشخص می‌شود و آنگاه می‌توان براساس آن از احداث سازه‌های مهم در جوار گسل‌ها جلوگیری کرد.

مرادی یکی دیگر از طرح‌های ضروری در شناسایی محل دقیق گسل‌ها و نرخ لرزش آنها را طرح تدقیق گسل خواند و یادآور شد: این طرح در کلانشهرهایی مثل تهران و مشهد انجام شده است.

مدیرکل زمین شناسی استان کردستان افزود: قرار شده در همه شهرهای مراکز استان‌ها طرح تدقیق گسل با تامین اعتبار استانی انجام شود که امیدواریم در بودجه استانی؛ کردستان هم این مهم لحاظ شود.

آغاز همت برای حمایت از زلزله زدگان و تعمیر منازل آسیب دیده

بعد از وقوع زمین لرزه اواخر هفته گذشته در شهرستان مریوان به سرعت ۱۰ تیم شامل شامل چهار تیم ارزیاب و ۶ تیم عملیاتی هلال احمر کردستان به منظور ارزیابی خسارت‌ها و کمک به مصدومان احتمالی این زمین لرزه به منطقه اعزام شدند.

هلال احمر استان به خانوارهایی که براساس برآورد کارشناسان بنیاد مسکن منازلشان دچار آسیب جدی شده بود، چادر تحویل دادند.

 پنج روستای مریوان بیشترین آسیب را از این زمین لرزه دیدند که در این بین خسارت وارد شده به خانه‌های روستاییان روستای جشنی آباد بیشتر بوده است به گونه‌ای که طی ۶ روزی که از وقوع زمین لرزه می‌گذرد تعدادی از اهالی این روستا هنوز هم در چادر زندگی می‌کنند.

به گفته لقمان گلزاری عضو شورای اسلامی روستای جشنی آباد، این روستا ۴۶۰ نفر جمعیت دارد و دارای ۹۶ واحد مسکونی است که ۵۷ واحد آن بر اثر زلزله بطور جدی آسیب دیده و باید بازسازی و احداث شود، ۲۵ واحد هم نیاز به تعمیر دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: مسوولان دولتی تا بازسازی کامل واحدهای تخریب شده ناشی از زلزله ۵.۳ ریشتری مریوان در کنار مردم مناطق زلزله‌زده این شهرستان هستند.

محمدابراهیم زارعی با اشاره به اینکه تیم‌های ارزیابی در حال بررسی میزان خسارات وارد شده به واحدهای مسکونی مناطق زلزله زده هستند، افزود: همه تلاش خود را بکار می‌گیریم از محل اعتبارات استانی و ملی اقدام به بازسازی این مناطق کنیم.

وی با بیان اینکه عزم مسوولان برای بازسازی مناطق زلزله زده استان جزم شده است، گفت: از همان ساعت ابتدایی وقوع زلزله نیروهای امدادی هلال احمر و سپاه پاسداران در منطقه حضور یافتند و اقدام به برپایی چادر و توزیع بسته معیشتی و غذای گرم بین زلزله زدگان کردند.

کردستان ۲ درصد جمعیت کشور را دارد و وجود گسل‌های فعال در این منطقه و وقوع زمین لرزه‌هایی در گذشته خطر وقوع زلزله دراین استان را بیشتر کرده است لذا انتظار می‌رود مسوولان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نسبت به این مهم توجه ویژه‌ای داشته باشند و همه تلاش خود را برای جذب اعتبار بیشتر به منظور انجام مطالعات مرتبط با گسل‌های استان بکارگیرند.

به گزارش ایرنا، ساعت ۱۹ و ۴۲ دقیقه و ۲۳ ثانیه شامگاه سه‌شنبه هفته گذشته زلزله‌ای با قدرت ۵.۳ ریشتر، مرز عراق و استان کردستان، حوالی مریوان و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین روی داد.

این زلزله در ۲۴ کیلومتری مریوان، ۲۷ کیلومتری چناره و ۲۸ کیلومتری بوئین سفلی، ۹۸ کیلومتری سنندج روی داد و مردم شهرهای سنندج، سروآباد، سقز، بانه و دیواندره نیز آن را احساس کردند.

زلزله مریوان چندین پس لرزه نیز به دنبال داشت که بزرگترین آن ۳.۸ ریشتر قدرت داشت.

تاکنون پنج هزار و ۹۷۸ واحد مسکونی در ۳۸ روستای مریوان از لحاظ میزان خسارات زلزله، ارزیابی شده که ۲۶۰ واحد باید بازسازی و احداث و ۱۴۱ واحد نیز باید تعمیر شود و در داخل شهر مریوان نیز ۲۹ واحد مسکونی ارزیابی شده که ۱۰ واحد نیاز به بازسازی و ۱۱ واحد باید تعمیر شود و در شهر کانی‌دینار هم ۴۴ واحد نیاز به بازسازی  و ۱۰ واحد مسکونی هم نیاز به تعمیر دارد.

برچسب‌ها مریوان کردستان سنندج زلزله پروندهٔ خبری زلزله در مریوان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مریوان کردستان سنندج مریوان کردستان سنندج زلزله اخبار کنکور استان کردستان واحد مسکونی وقوع زلزله زمین لرزه انجام شده ۳ ریشتر گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۲۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ لرزید. به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با ایسنا، گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

* گسل شمال البرز
* گسل کاسپین (مازندران)
* گسل لاریجان
* گسل لار
* گسل مشا
* گسل کندوان
* گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه اول اردیبهشت

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد.

یکشنبه ۲ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

دوشنبه ۳ اردیبهشت

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد.

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۴ اردیبهشت

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخدادهای لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

چهارشنبه ۵ اردیبهشت

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد.

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

پنج شنبه ۶ اردیبهشت

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

جمعه ۷ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • پایان رقابت‌های فوتبال روستایی شهرستان مریوان